mediation

KENNINGSMAKINGSGESPREK

Hierbij nodig ik je uit om vrijblijvend en kosteloos kennis te komen maken met mijn manier van coachen.

VOLG ONS OP
SOCIAL MEDIA

Hoe voorkom ik dat ik teveel
weggeef in mediation? (3 tips)

“Ik hou niet van ruzie. Ik leef het liefst in harmonie. Onder begeleiding met elkaar de scheiding regelen, lijkt mij de beste oplossing…
Maar, er is een grote maar.
Ik hoor zoveel negatieve verhalen om mij heen. Dat je achteraf spijt krijgt. Dat achteraf blijkt dat je teveel hebt weggegeven. Dat je een oor is aangenaaid. Mijn vertrouwen is natuurlijk wel beschadigd. Is mediation voor mij dan de beste optie? Is het niet veel veiliger om het gewoon aan de rechter over te laten?”
Welke pet gaat het worden?
Iris belt mij voor een scheidingsadvies. Mijn eerste vraag is of mediation tot de mogelijkheden behoort. Ik leg uit dat ik twee petten kan opzetten: die van advocaat of die van mediator. De laatste heeft altijd mijn voorkeur. Welke pet het wordt, zal van meet af aan duidelijk moeten zijn. En dat maakt het lastig. Dan slaat de twijfel toe bij Iris. Kan ik dat wel? Kan ik mijn man nog vertrouwen?”
Commitment
Het mediationtraject biedt geen garanties. Je weet pas of mediation een goede keuze was, als de handtekening onder het convenant is gezet. Als het proces klaar is, dus. Tijdens het proces kan er van alles mis gaan. Het is vrijblijvend, dus je kunt er zomaar mee stoppen, maar de ander ook. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen. De enige houvast voor een goede afloop, is het commitment van beide partijen. Daar moet je het mee doen. Best griezelig als je hebt besloten om uit elkaar te gaan (meestal vanwege een vertrouwensbreuk).