Relatieproblemen vakantie

KENNINGSMAKINGSGESPREK

Hierbij nodig ik je uit om vrijblijvend en kosteloos kennis te komen maken met mijn manier van coachen.

VOLG ONS OP
SOCIAL MEDIA

Hoe herken je relatieproblemen? Tijdens de vakantie

‘Fijne vakantie’, roepen je collega’s je na. Vakantie hoort leuk te zijn en daar hoor je naar uit te kijken. Maar wat als je er als een berg tegenop ziet? Als je werk nu eenmaal superleuk en belangrijk voor je is. Als je niet kunt wachten, tot je weer naar je werk kunt gaan. Als je een workaholic bent en daar heel gelukkig mee bent. Je krijgt energie van je werk in plaats van een burn-out. Niets mis mee toch: je baas blij en jij blij. Wat is dan precies het probleem? Misschien dat je weinig energie krijgt van de thuissituatie? Dat je werk een vlucht is? Hoe komt het dat je op vakantie pas merkt dat je een relatieprobleem hebt?
Relatieproblemen vakantie
Leg dat maar eens uit
Aan jezelf toegeven dat je er geen zin in vakantie hebt, is nog tot daar aan toe. Maar het thuisfront inlichten, is nog even iets anders. Alles is immers al maanden geleden geboekt en de annuleringsverzekering dekt het gebrek aan vakantielust niet. Je gaat dus gewoon mee met gezonde tegenzin.
Hoe breng je dit slechte nieuws zonder dat de oorlog uitbreekt en de vakantie bij voorbaat verknald is? Kan vakantiemoeheid überhaupt op enige sympathie en begrip rekenen? Waarschijnlijk niet. Dus je houdt je mond en gaat braaf mee. Helemaal niet erg, als je de vakantie gebruikt voor een moment van reflectie.
Tijd voor